Hopp til innholdet

Medlemskurs vår/forsommer 2023

Har du lyst å vite hva LKN er, hva vi står for og hva vi lærer? Da er medlemskurset noe for deg. I løpet av 6 samlinger får du en enkel innføring i (eller evt. en repetisjon av) hva Luthersk kristendomsforståelse er, samt hvordan Den lutherske kirke i Norge er skrudd sammen. Kurset er helt uforpliktende og åpent for alle som er interesserte.

Hver samling tar omkring en og en halv time, og består av bønn, bibellesning og undervisning over en del av Luthers lille katekisme. Videre sier vi litt om hvordan den Lutherske kirke i Norge er skrudd sammen, og innholdet i liturgien.

Samlingene foregår i utgangspunktet digitalt, men det er mulighet for å omgjøre et par til fysiske samlinger, dersom det passer for deltakerne.

SamlingDato og tidInnholdLedes av
1Tirsdag. 9. mai kl 19:301.-3. bud
En kort gjennomgang gjennom søndagsliturgien.
Sakarias Ingolfsson
2Tirsdag. 16. mai kl 19:304.-10. bud
Introduksjon av skriftemål
Sakarias Ingolfsson
3Tirsdag. 23. mai kl 19:30Trosbekjennelsen
Hva menes med «Skrift og bekjennelse?».
Sakarias Ingolfsson
4Tirsdag. 30. mai kl 19:30Herrens bønn
Oversikt over kirkesamfunnets vedtekter.
Sakarias Ingolfsson
5Tirsdag. 6. juni kl 19:30Dåpen
Om tjeneste i menighetene.
Sakarias Ingolfsson
6Tirsdag. 13. juni kl 19:30Nattverden
Gjennomgang av liturgi for medlemsopptak.
Sakarias Ingolfsson

Dersom du ønsker å bli med på medlemskurset, send en e-post til sakarias.ingolfsson@lkn.no

Du trenger egen Bibel og Luthers lille katekisme. Det er ikke avgjørende hvilken oversettelse av katekismen du har, men om du trenger en ny anbefaler vi Harald Kaasa Hammers utgave fra 2014. Du kan kjøpe den for 50 kroner i Messiaskirken, eller til samme pris på nettsiden til Verbum forlag. Et annet alternativ er DELK-forlagets opptrykk av samme oversettelse, men som også inneholder flere av de lutherske bekjennelser.